25 de sfaturi pentru scafandri!

1 Investeste in echipamentul de care depinzi

In general, Scuba Diving este o activitate intensa si care necesita ca cel care o practica sa aiba echipament adecvat pentru conditiile in care planuieste sa se afle. Asta nu inseamna ca trebuie investitii foarte mari, insa cel mai bine este sa achizitionezi cel mai bun echipament pe care ti-l poti permite, pentru a nu fi nevoit sa il inlocuiesti des.

2 Regulatorul

Cea mai importanta piesa a echipamentului de scuba este regulatorul, deoarece prin acesta ne luam aerul pe care va trebui sa il respiram sub apa. Este evident ca ar trebui sa fie unul performant si de calitate, pentru a se adapta la majoritatea activitatilor, locatiilor si conditiilor. De exemplu, un regulator care se potriveste atat pentru ape calde si reci, ape adanci sau mai putin adanci, va acoperi mai multe nevoi ale scafandrului fara a fi nevoie sa fie inlocuit pe masura ce creste nivelul de performanta a acestuia.

Scapa de „ceata”din masca!

Fie ca practici snorkeling sau scuba diving, aburirea mastii reprezinta o problema comuna cu care se confrunta multe persoane. Chiar daca poate ti-ai pregatit masca folosind diverse metode: de la solutiile profesionale antiaburire, la scuipatul in masca, folosirea unui sampon pentru bebelusi, Coca Cola sau detergent de vase, aceasta se poate aburi daca procedura nu a fost facuta corect.

...si totusi, de ce scuipa unii oamenii in masca? Este un obicei dezgustator si nerecomandat mai ales acum in actualul context marcat de COVID-19...DAR ... saliva contine grasimi ce formeaza o pelicula pe lentile de care nu se lipeste condensul. 

Mastile noi de la producatorii de echipamente scuba de top au lentilele realizate din sticla securizata si vin cu o ceara de protectie, ca sa nu se zgarie la montaj si transport. Ceara aceasta ne incurca sub apa si ne face masca sa devina aburita indiferent ce ii facem.

3 accesorii pentru distractie maxima la mare!

Temperaturile ridicate din ultima perioada mai mult ca sigur te duc si pe tine cu gandul la mare, nisip si soare. Te incurajam sa te bucuri din plin de vara aceasta si iti recomandam trei accesorii care nu trebuie sa-ti lipseasca din bagajul pentru mare. Distractie este garantata!
 
Snorkeling este un sport de apa usor de practicat atat de la mal cat si de pe barca, prin care ai ocazia de a te bucura de frumusetile lumii subacvatice. Pentru a practica cu succes acest sport ai nevoie de o MASCA cu ajutorul careia poti vedea sub apa, un SNORKEL prin care poti respira la suprafata apei, fara a scoate capul din apa si LABE ce te ajuta sa inoti mai usor si sa te deplasezi mai eficient.

Scuba diving… sport extrem, terapie si team building

Iti propunem un mod inedit de a te distra, relaxa si socializa, si chiar mai mult decat atat... iti recomandam un stil de viata care iti va schimba cu siguranta planurile de vacanta!

SCUBA DIVINGBeautiful +Daring +Optimistic +Dynamic +Spectacular

Acesta este modul nostru de a defini scuba divingul si alaturi de echipa BDODS poti intra in comunitatea scafandrilor si poti avea acces la cele mai frumoase excursii de scufundari.

Un simplu concediu pe litoral poate fi transformat intr-o aventura de neuitat cu brevetul de scafandru. Principalele beneficii ale acestuia sunt buna dispozitie, adrenalina si o experienta unica ce merita povestita prietenilor.Epave, amfore sau cetatea scufundata Callatis sunt doar cateva din secretele ce iti vor fi destainuite chiar la Marea Neagra! Marea bariera de corali, scufundarea alaturi de delfini, broaste testoase si o multitudine de pesti sunt experiente la care vei avea acces cu brevetul tau, ce este recunoscut la nivel international.

Cele mai bune locatii de scufundari in Europa

Europa detine cateva locuri ideale pentru scufundari, cu vizibilitate ridicata si o imensa suprafata subacvatica de explorat. Cititorii revistei de turism “Scuba Travel” au votat aceste locuri drept cele mai bune pentru o vacanta speciala cu locuri superbe de scufundat pe tot teritoriul Europei.

1. Zenobia, Cipru
Acest loc de scufundari gazduieste epava unui imens ferryboat. Situata pe malul cu portul, aceasta epava incepe de pe la 15 m si coboara pana la 42 m adancime. Este unul dintre cele mai bune locuri de scufundari la epave din lume la o adancime moderata. Cu o vizibilitate de 20 m si mai mult iti ofera o experienta de neuitat. Este nevoie de cateva scufundari pentru a putea explora intreaga zona.

SCUBA FAQs

1.De la ce vine denumirea SCUBA?

SCUBA reprezinta un acronim pentru varianta in engleza a aparatului autonom de respirat sub apa.  ( Self -Contained Underwater Breathing Apparatus).

2. Cine a inventat echipamentul pentru scuba diving?

In anul 1825, William James a inventat primul echipament de scuba, sau aparatul de respirat sub apa. Pana atunci, scafandrii erau nevoiti sa poarte un costum foarte greu in care aerul era pompat de la suprafata printr-un furtun.

3. Cine a inventat prima butelie pentru scuba?

Prima butelie a fost inventata de William James in 1825, si, spre deosebire de buteliile cilindrice purtate de scafandri pe spate, aceasta era formata dintr-o centura cilindrica purtata in jurul taliei scafandrului.

Adresa:

Str. Drumul Bisericii Nr. 48, Cartier American Village, Vila 17, Voluntari, Ilfov
E-mail: info@cursuriscuba.ro
Telefon: +40 31.430.38.11
Mobil:   +40 723 685 935
Website: http://www.cursuriscuba.ro

Contact:

Copyright © 2020 
Cursuri Scuba - BDODS Diving School.
Toate drepturile rezervate.